piškotki

piškotki

Piškotki
Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vašo napravo med obiskom spletne strani in jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.
Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v vaši napravi določeno obdobje, tudi ko naše spletne strani zapustite. Z začasnimi piškotki merimo število obiskovalcev spletnih strani, shranjeni piškotki, ki jih uporabljamo in izvirajo z drugih spletnih mest (piškotki Google Analytics), pa so namenjeni zbiranju statističnih podatkov o tem, kako se obiskovalci premikajo po naših spletnih straneh, katere vsebine jih zanimajo in kako dolgo je trajal njihov obisk. Na podlagi tega lahko urejamo vsebino spletnih strani in jo prilagajamo potrebam obiskovalcev.
Podatke, ki jih zberemo prek piškotkov, obdelujemo izključno za statistične namene.
Večina brskalnikov samodejno sprejme uporabo piškotkov. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli zavrnete. Če želite na svoji napravi piškotke zavrniti, lahko spremenite nastavitve brskalnika, ki ga uporabljate. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov najdete tudi na www.aboutcookies.org, o storitvah Google Analytics pa na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.