Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Tisk na folije

Nadaljuj
Samolepilne folije: bele
Samolepilne folije: bele
Nadaljuj
Samolepilne folije: prozorne
Samolepilne folije: prozorne
Nadaljuj
Samolepilne folije: talne, pohodne
Samolepilne folije: talne, pohodne
Nadaljuj
Samolepilne folije: One Way Vision
Samolepilne folije: One Way Vision
Nadaljuj
Samolepilne barvne folije za izrez
Samolepilne barvne folije za izrez
Nadaljuj
Samolepilne folije: peskane
Samolepilne folije: peskane
Nadaljuj
Samolepilne folije: fasadne in stenske
Samolepilne folije: fasadne in stenske
Nadaljuj
Samolepilne folije: za posebne pogoje
Samolepilne folije: za posebne pogoje
Nadaljuj
Samolepilne folije: translucentne
Samolepilne folije: translucentne
Nadaljuj
Samolepilne folije: piši-briši
Samolepilne folije: piši-briši
Nadaljuj
Samolepilne folije: lahko lepljive Quick Dot
Samolepilne folije: lahko lepljive Quick Dot
Nadaljuj
Samolepilne folije: Odsevne
Samolepilne folije: Odsevne
Nadaljuj
Magnetne folije: brez lepila!
Magnetne folije: brez lepila!
Nadaljuj
Statična folija: brez lepila!
Statična folija: brez lepila!

TISK NA FOLIJE


 

Promocija vašega podjetja, izdelka oziroma storitve lahko poteka tudi preko oglasnih panojev, ki so polepljeni s samolepilnimi folijami

Samolepilne folije uporabljamo pri oglaševanju na izpostavljenih javnih notranjih oziroma zunanjih površinah, kot so raznovrstni prostostoječi panoji, oglasne reklamne table, ter ostale potiskane konstrukcije.

So ena največjih pridobitev modernega marketinga, saj omogočajo neposredno masovno oglaševanje vašega izdelka, oziroma storitve. Samolepilne folije razvrščamo po njihovi namembnosti v tri velike skupine:

 • Samolepilne bele folije
 • Folije za steklene površine
 • Specialne folije

Personalizacija folij

V Birografiki BORI vam omogočamo tekstovno in slikovno personalizacijo tiska folij, s katero lahko še dodatno povečate sporočilno učinkovitost podajanja vaših informacij.

Natisnite vaše izbrane folije

Izberite želeno folijo, določite količino, ter definirajte dodelavo oziroma razrez, ki vam ga ponuja spletni nabor. Glede na vnesene parametre bo naš konfigurator samodejno vidno posodabljal ceno izdelave.

SAMOLEPILNE BELE FOLIJE


 

Uporaba samolepilne bele folije

Uporaba samolepilnih belih folij, ki jih je mogoče nalepiti na gladke notranje, oziroma zunanje površine, so optimalna možnost modernega oglaševanja.

Na voljo imamo tri kakovostne razrede folij, in sicer:

 • Monomer ( folije za ravne površine )
 • Polymer ( folije za rahlo ukrivljene površine )
 • Cast ( za ukrivljene površine )

Monomerne folije

Monomerne folije so slabše kvalitetne folije, zato so cenovno najugodnejše in se uporabljajo kot nalepni material prehodnega informativnega značaja predvsem v notranjih prostorih in s tiskom nezahtevnih grafičnih elementov.

Polymerne folije

Polymerne folije so bistveno kvalitetnejše folije od monomernih folij, uporabljajo se kot nalepni material, primeren za notranje in zunanje prostore in s tiskom zahtevnih grafičnih elementov.

Cast folije

Cast folije so visoko kvalitetne folije, primerne za najzahtevnejšo zunanjo in notranjo uporabo, saj se ne krčijo in se odlično prilagajajo na obliko podlage, prav tako nam omogočajo visoko kvaliteten tisk zahtevnih grafičnih elementov.

FOLIJE ZA STEKLENE POVRŠINE


 

Uporaba folij za steklene površine

Uporaba folij za steklene površine, ki jih je mogoče nalepiti na steklene notranje, oziroma zunanje površine, so optimalna možnost modernega oglaševanja.

Na voljo omamo štiri tipe folij, ki omogočajo različno namensko uporabnost, in sicer:

 • One Way Vision
 • Samolepilne prozorne folije
 • Peskane folije
 • Translucentne folije

One Way Vision folije

One Way Vision folije so luknjičasta perforirane folije, namenjene za lepljenje, oziroma dekoracijo vseh steklenih površin.

Folije so na sprednji strani bele barve, zadnja stran, ki je zalepljena na podlago, je pa v črni barvi.

Zaradi materiala, ki je perforiran oz. luknjičast, folija zmanjšuje vdor svetlobe in poglede v notranjost prostora, hkrati pa zagotavlja neomejen pogled iz notranjosti navzven.

Samolepilne prozorne folije

Samolepilne prozorne folije so najprimernejše za lepljenje steklenih površin, kot so izložbe, prodajni saloni, steklene površine prevoznih sredstev, lahko pa jih lepimo tudi na druge gladke površine.

Prozorna folija prepušča zunanjo svetlobo in v notranjosti prostora skozi potiskano grafiko ustvari čudovite barve in vzorce, na tleh ter stenah v prostoru.

Peskane folije

Peskane folije so namenjene za lepljenje na steklene površine, kjer želimo preprečiti neželene poglede, hkrati pa prostoru ne odvzamemo svetlobe.

Običajno se folije uporabljajo za dekoracijo stekel z izrezom različnih oblik, kot so ravne ali vijugaste črte, poljubni geometrijski liki, logotipi, napisi…

Translucentne folije

Translucentne folije se uporabljajo kot folije za svetlobne kasete, katere zaradi svoje transparentnosti omogočajo, da se svetloba difuzijsko razprši in da barve zaživijo v vseh svojih kontrastnih tonih.

 

SPECIALNE FOLIJE


 

Uporaba Specialnih folij

Specialne folije, kot so pohodne folije, fasadne in stenske folije, magnetne folije, Quick Dot folije, folije brez lepila itd., nam omogočajo neizmerne možnosti izvedbe oblikovalskih idej.

Tovrstne folije morajo biti dizajnersko brezhibno oblikovane, z izrazito sporočilno vrednostjo, s katero želimo doseči maksimalen promocijski učinek.

.

V Birografiki BORI vam z našimi visoko zmogljivimi, najsodobnejšimi UV digitalnimi stroji in CNC razrezovalniki zagotavljamo vrhunsko kvaliteto tiska in razreza vseh zgoraj naštetih folij.

 

NAROČANJE TISKOVIN


 

Priprava datotek

Za pripravo datotek se držite postopkov, ki so opisani v rubriki priprava datotek.

Izbira materiala

Pri izbiri folije morate vedeti, da se odločate med funkcionalnostjo in estetiko, ki je definirana s promocijo izdelka. Običajno v takih primerih damo prednost estetiki, funkcionalnost materiala pa nam je drugotnega pomena.

Pri folijah moramo biti posebej pazljivi, da izberemo primerno folijo glede na njeno uporabno vrednost, saj se nam v nasprotnem primeru lahko pripeti, da folija ne bo ustrezala želenemu namenu in bo zaradi tega oglaševalska promocija neuspešna.

Vsekakor moramo pri izbiri folij upoštevati vse fizikalne lastnosti folij, ki so nujno potrebne za doseganje optimalne funkcionalnosti.

Tisk in obdelava folij

V Birografiki BORI vam vaše motive stiskamo na izbrano folijo z najsodobnejšimi UV digitalnimi stroji, ki dosegajo vrhunsko kvaliteto tiska.

Stiskane folije razrežemo s CNC izrezovalnikom, jih dodelamo in zapakiramo v ustrezno embalažo ter vam jih pošljemo na vaš želeni naslov.