Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 17:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Fotokopiranje Kopiranje

Kopiramo ali tiskamo na različne formate od velikosti A6 do A0, največ pa do širine 910 mm in do dolžine približno 5 metrov.

Storitve v naši kopirnici

Črno belo in barvno kopiranje

Kopiramo črno belo in barvno, na različne debeline papirja.

Načrti in projektna gradbena dokumentacija

Črno belo in barvno kopiranje - tiskanje gradbenih načrtov, projektov, planov, geodetskih načrtov …

Plastifikacija (laminacija)

Tiskovine, oz. vaše dokumente, zaščitimo pred zunanjimi vplivi, plastificiramo do formata A3.

Digitalni tisk

Tiskamo na povečan A3 format (max. odtis 320x460 mm), na papirje gramature od 60 do 350g, na brezlesne, mat ali gloss premazne …

Tisk plakatov

Tiskamo plakate, grafike, načrte… do formata A0, oz. do širine 914 mm in dolžine do 5 metrov.

Letaki, vabila, diplome, vizitke in druge tiskovine

Nudimo širok nabor tiskovin. Vabljeni, svetovali vam bomo in našli optimalno rešitev za vas.

Skeniranje dokumentov

Skeniramo vaše dokumente ali gradivo, ter ga shranimo na digitalni medij ali pa vam ga pošljemo po elektronski pošti oz. v oblak …

Več v Blogu...

Grafična dodelava

Spenjanje, zlaganje, zgibanje, formatiranje, porezava, luknjanje, perforacija, žlebljenje ...

Vezave

Gradiva zvežemo s pvc ali kovinsko spiralo, toplotno v lično mapo s prosojnimi platnicami in kovinskim hrbtom, mehko kot brošura z nepotiskanimi ali potiskanimi platnicami, trda vezava (diplomska, magistrska naloga ali doktorat).

Fotoknjige in koledarji

Z uporabo našega programa si lahko sami izdelate svojo lastno fotoknjigo ali koledar.

Prenesi program in si ustvari svojo FOTOKNJIGO ali svoj KOLEDAR

Naši kopirnici

V LJUBLJANI:
- v poslovnem centru Plava laguna na lokaciji:
Linhartov podhod, Dunajska cesta 48

KOPIRANJE, sprejem gradiv
(01) 472 04 40
kopirnica@birografikabori.si

DELOVNI ČAS:
Od PON do PET: 8:00 do 17:00
SOB: ZAPRTO

 

V LJUBLJANI:
- ob poslovni stavbi Mercator na lokaciji:
Dunajska cesta 105

KOPIRANJE, sprejem gradiv
(01) 56 59 130
info.dunajska105@birografikabori.si

DELOVNI ČAS:
Od PON do PET: 08:00 do 15:45
SOB: ZAPRTO

 

Kopiranje

Kopiranje je proces, pri katerem original preslikamo na poljubno število kopij. V sedanji, digitalni, dobi pa se večino gradiv digitalno natisne, to imenujemo digitalni tisk.

V kopirnici vam nudimo standardno in digitalno kopiranje – digitalni tisk.

Standardno kopiranje izvajamo iz fizičnih originalov, ki so navadno iz papirja ali iz podobnih trših materialov. Digitalno kopiranje pa izvajamo iz različnih datotek, ki so lahko shranjene na raznih digitalnih medijih, poslane po e-pošti ali pa so shranjene nekje v oblaku.

Do formata A3 lahko kopiramo tudi vezane predloge (knjige, revije …) in različne predmete, katere je možno položiti na kopirno steklo. Najpogosteje kopiramo črno bele in barvne originale v črno beli ali barvni tehniki, od formata A3 do A6, lahko pa kopiramo do širine 914 mm in dolžine do 5 metrov, tudi originale večjih formatov, kot so npr. gradbeni načrti in plakati. Vendar morajo biti v tem primeru originali nevezani, da jih lahko preberemo s čitalcem (skenerjem).

Naredimo lahko samo eno kopijo originala (položnica, izvid, pogodba, dopis…) ali v zelo kratkem času tudi večje naklade, oziroma zelo velike količine, kot npr. 30.000 ali še več A4 odtisov v enem dnevu.

Vse te tiskovine lahko potem tudi grafično dodelamo, kar pomeni, da jih razrežemo, zgibamo, žlebimo, vežemo… Skratka, v kopirnici vam lahko naredimo samo eno kopijo, ali pa zahtevnejše grafične izdelke, kot so npr. vabila, zgibanke, potrdila, diplome in vse do trdo vezane knjige.

Pogosta vprašanja

Kopije iz fizičnega originala (papir, paus, ipd.) lahko izdelamo do formata A0 (84x119cm) oziroma do širine največje role papirja 900mm in v dolžino do cca. 5 metrov.

Tiskamo na brezlesne papirje gramatur 60, 80, 90, 120, 160, 200, 250 gramov, na mat premazne 130, 150, 200, 250, 300 gramov in na sijaj premazne (gloss) papirje 135, 170, 200, 250, in 300 gramov.

Kdor bi rad sam izdelal vizitko in ima "povprečno" grafično znanje, je najbolje, da pripravi datoteko v programu CorelDraw, Adobe Illustrator, Adobe InDesign…

Kako? Osnovni list se nastavi na končno mero vizitke v razmerju 1:1 (npr. 55x85mm ali 50x90mm), bolj vešči pa dodajo tudi dodatke za porezav0. Zatem oblikujete vizitko po vaši meri, mi pa pri tiskanju poskrbimo, da jo pravilno razmnožimo za izhodni format papirja in jo opremimo s križci za porezavo. Seveda pa lahko pripravite datoteko tudi v drugih grafičnih in ne-grafičnih programih, kot je npr. Word,… Vedno pa na koncu izvozite v datoteko PDF (Adobe Acrobat), katero mi potrebujemo za tisk.

V kolikor uporabljate kakršne koli druge pisave, kot so standardne, je potrebno, da jih priložite datoteki, saj je možno, da zaradi velikega števila pisav ravno vaše uporabljene nimamo v računalniku!

V nekaterih programih pa se lahko temu tudi izognete (npr. CorelDraw) tako, da pisave v dokumentu spremenite v krivulje (ukaz: Arrange>Convert to curves). Vendar pa je slaba stran tega, da potem vsebine ne morete več popravljati, saj so črke spremenjene v sliko!

Pisava je pri izvozu v datoteko PDF tudi že vključena, razen če te opcije v nastavitvah nimate vklopljene.

Pri tekstovnih datotekah, ali če so le te kombinirane s slikami, tabelami in drugim, je najbolje, če je to format PDF. Pri tem se izognemo vsem spreminjanjem datoteke - dokumenta, ker se ob pravilni izdelavi vsi ključni elementi (pisava, njen položaj, vstavljene slike in ostali elementi) ne spremenijo. To velja tudi za druge datoteke brez teksta. Slike naj bodo resolucije od 150 - 300 dpi.

Datoteka je lahko zapisana tudi v odprtem formatu (cdr, docx, xlsx, pptx, ...), vendar je pri tekstovnih datotekah (Microsoft Office) potrebno urediti prelome in paziti, da se vstavljene slike in ostali elementi "sidrajo" s tekstom.

Najprej moramo nastaviti format in robove strani. Pri izbiri formata pazimo, da uporabimo npr. A4 in ne Letter format. Nastavimo robove. Levi rob, kjer bo vezano, je navadno od 2,5 do 3,5cm, ostale robove pa glede na postavitev teksta in po navodilih fakultet. Pri izbiri pisave pazimo, da vsebuje tudi č,š, ž. Če ne uporabimo standardnih windows pisav, le-te priložimo datoteki. Prednostno, pa morate upoštevati navodilo fakultete.

Pri glavnih in drugih naslovih, ki so vedno zgoraj, na začetku strani vstavljamo prelom, da tekst kasneje ne "skače". Slike in druge elemente vstavljamo v okna ter jih sidramo s tekstom.

Po možnosti si en vzorčni izvod natisnite na domačem računalniku, četudi na tiskalniku s slabšo kvaliteto in s črno belim tiskom.

Za trdo vezano diplomsko nalogo potrebujemo načeloma 1-2 dni. V praksi to pomeni, da če so materiali končani in urejeni (skopirani, stiskani, zloženi) do 11:00 ure, potem jih lahko prevzamete naslednji delovni dan (vsak dan med tednom razen ob sobotah in praznikih) po 12:00 uri.

Nekatere fakultete imajo svoje potiskane kartonske platnice in zahtevajo mehko broširano vezavo. To pri nas izdelujemo. Ker pa je platnice in stroj za broširanje potrebno pred vezavo pripraviti (platnicam požlebiti hrbet glede na debelino materiala, nastaviti robove, da je naslovni tekst na sredini,...), nam morate dostaviti dve platnici več, kot želite imeti izvodov nalog!

Pošljite povpraševanje

Želite, da vam izdelamo ponudbo prilagojeno vašim željam ali pa vas zanima izdelek, ki ga trenutno ni na zalogi?

Povpraševanje

Prva kopirnica

Tradicionalno na voljo za vas, kot ena izmed prvih kopirnic v Ljubljani, že pred letom 1980.

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.