Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Pomoč in podpora

Splošna vprašanja

SEDEŽ PODJETJA:
Birografika BORI d.o.o. je na Linhartovi cesti 1 v Ljubljani.

KOMERCIALA PODJETJA:
se nahaja v poslovnem centru Plava laguna na lokaciji Dunajska cesta 48, Ljubljana. Delovni čas komerciale je od 8.00 do 16.00.

KOPIRNICA V PLAVI LAGUNI V LJUBLJANI:
se nahaja v Linhartovam podhodu in je odprta od 7.00 do 18.00.

KOPIRNICA NA DUNAJSKI CESTI:
Dunajska cesta 105 v Ljubljani, je do nadaljnega ZAPRTA.

Veseli bomo vašega obiska! Sprejel vas bo eden od komercialistov, ki vam bo svetoval in odgovoril na vsa vaša vprašanja. Za obisk se lahko predhodno dogovorite po telefonu ali prek e-pošte.
Seveda. Pri nas lahko dobite certificiran barvni odtis po ISO 12647-2 V3 standrdu..

Fizične osebe imajo možnost plačila z kreditno kartico, pravne osebe pa lahko plačajo z kreditno kartico ali pa po predračunu.

Omejitev praviloma ni, vendar je od naklade tiskovin odvisno, katera tehnika tiska je za konkretno naročilo primernejša. Digitalni tisk je ustreznejši za nižje naklade in krajše roke izdelave, medtem ko se pri večjih nakladah uporablja ofsetni tisk. Takšna razdelitev naročil je tudi cenovno ustreznejša glede na strukturo stroškov izdelave v posamezni tehniki tiska.
Ko potrebujemo tiskovine gotove "čez noč", v nakladah od enega do nekaj sto izvodov, se odločimo za digitalni tisk.

Tu gre lahko za črno-bele ali barvne tiskovine. Materiali za tisk so lahko mat ali sijajno premazni papirji od 100 do 150 g/m2, kartoni motno premazani do 350 g/m2, papirne in PVC nalepke, prosojnice, ...

Z digitalno tehniko tiska lahko tiskovine personaliziramo (tiskamo jezikovne variante v zelo nizkih nakladah, številčimo, izpisujemo naslove in črtne kode, ...).

Pri tisku zelo zahtevnih tiskovin, tiskanih z barvami po barvni lestvici Pantone, pri tisku višjih naklad, se bomo odločili za ofsetni tisk. Tu imamo na voljo tudi več posebnih papirjev in kartonov.

Rok izdelave pri ofsetnem tisku je odvisen od zahtevnosti grafične priprave, tiska in dodelave, običajno je to od 3 do 10 dni.

Slovar grafičnih izrazov

CMYK je angleška kratica za poimenovanje štirih procesnih tiskarskih barv. Prve tri črke pomenijo barve cyan , magenta  in yellow. Zadnja črka K predstavlja črno barvo.

RGB je vrsta barvnega modela, pri katerem barve mešamo iz rdeče, zelene in modre. To je aditivno mešanje, kjer barve dodajamo.

Tako CMYK kot RGB imata takšne lastnosti, da lahko dobimo celoten spekter barv. Seveda pa je med njima glavna razlika v uporabi, saj CMYK uporabljamo za tisk, medtem ko se RGB uporablja na računalniških in televizijskih zaslonih.
Pantone je najširše uporabljen standardiziran sistem barv, ki ga enako razumejo in uporabljajo naročniki in izvajalci po celem svetu. V lestvici Pantone določena šifra pomeni določeni odtenek barve brez odstopanja in recepturo za mešanje osnovnih barv. Nekaterih Pantone odtenkov ni mogoče doseči s CMYK barvami, natisnemo lahko zgolj približek. V ofsetnem tisku se Pantone barva uporablja kot samostojna barva.
Dodatek za porezavo (bleed) morajo imeti vse tiskovine pri katerih tisk sega čez format tiskovine. Dodatek za porezavo je potreben zaradi natančnega razreza tiskarske pole v fazi končne obdelave artikla, velikost pa je od 1 do 5 mm.

»Živi rob« pomeni, da površina odtisa sega povsem do roba tiskovine. Ker povsem natančno obrezovanje brez pojavljanja belih robov ni mogoče, se pri tem vedno doda še 3 milimetre »dodatka za porezavo« (bleed).

Debelina papirja je običajno označena v tisočinah milimetra (mikroni). Gramatura papirja se izraža kot masa v gramih na kvadratni meter. V praksi višja gramatura pomeni debelejši papir.
Ofsetni tisk je tehnika tiska, ki jo običajno uporabljamo pri tisku večjih naklad. Pri ofsetnem tisku je največji strošek izdelava tiskarkih plošč in priprava tiskarskega stroja. Pripraviti je potrebno tiskarske plošče, ki se jih vpne na tiskarske valje. Med gumijastim valjem in vpeto ploščo potuje papir, na katerega se odtisne barva. Ko papir potuje med valji se vanj vtisne barva in na koncu dobimo tiskovino. Pri procesu ofsetnega tiska ni visokih temperatur, zato se lahko tiska na širok izbor papirjev. Proces je izjemno hiter in običajno primeren za večje naklade, posledično pa se strošek tiska z višino naklade zmanjšuje.

Digitalni tisk je primeren za manjše naklade, ker je priprava tiskarskega stroja hitrejša, za tisk pa potrebujemo samo računalniško datoteko. Tiskovine je mogoče tudi personalizirati, kar pomeni, da je vsaka tiskovina natisnjena z različnimi podatki, slikami in detajli.

Vsaka tehnika tiska ima svoje prednosti in pomanjkljivosti, katero tehniko bomo izbrali pri izvedbi naročila, pa je odvisno od specifikacije naročila, uporabe željenega materiala, definirane časovne komponente izvedbe, ter cene.

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.