Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Podjetje

Pokličite ali nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca, da vam pomagamo pri vaših projektih.
Veseli bomo tudi vašega obiska v naših poslovnih prostorih v Ljubljani.

Kontaktni podatki

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1

Splošni podatki

 
NAZIV PODJETJA:
BIROGRAFIKA BORI, Invalidsko podjetje za
usposabljanje in zaposlovanje invalidov, d.o.o.

Sedež podjetja:
Linhartova cesta 1, 1000 Ljubljana

ID za DDV:
SI16466543

Matična številka:
5183472000

Datum ustanovitve:
1.2.1980

POSLOVNI RAČUN:
NLB d.d.
IBAN: SI56  0292 2001 9084 454
BIC: LJBASI2X

SKB d.d.
IBAN: SI56 0313 4100 3139 260
BIC: SKBASI2X

NKBM d.d.
IBAN: SI56 0400 1004 7819 243
BIC: KBMASI2X

Invalidske kvote

Kalkulator

Za izračun prihranka pri nadomestni izpolnitvi invalidske kvote

Vrednost stroška dela v opravljenih storitvah: 0,00 €

Vaš prihranek pri izdelavi naročila: 0,00 €

Vsak delodajalec, ki zaposluje najmanj 20 oseb, je po zakonu obvezan k izpolnjevanju invalidskih kvot, kar pomeni, da mora zaposlovati od 2 % do 6 % invalidov. Odstotek je odvisen od registrirane dejavnosti.


Zavezanec lahko svojo zakonsko obveznost glede kvote izpolni tako, da:
- zaposluje predpisano število invalidov ali
- plača prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov ali
- nadomestno izpolni svojo kvotno obveznost s poslovnim sodelovanjem z invalidskim podjetjem ali zaposlitvenim centrom.

Več informacij na: https://www.srips-rs.si/

Delodajalec, zavezanec k zaposlovanju invalidov, ki ne izpolni kvote, mora za vsakega invalida, ki bi ga moral zaposliti, plačati mesečni prispevek za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov. Prispevek v višini 70 % minimalne plače, kar trenutno znaša 842,35 EUR, mora plačati Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu RS do vključno zadnjega dne v mesecu za pretekli mesec.

Namesto plačevanja mesečnih prispevkov si lahko preko poslovnega sodelovanja z invalidskim podjetjem Birografika BORI d.o.o. zagotovite grafično tiskarske storitve ali produkte, ki jih potrebujete pri svojem poslovanju, hkrati pa zadostite predpisanim zahtevam glede invalidskih kvot.

Pogoj za nadomestno izpolnitev kvote za enega manjkajočega invalida je sklenjena in izpolnjena pogodba o poslovnem sodelovanju, pri čemer mora na mesečni ravni vrednost stroškov dela v izvedenih storitvah znašati najmanj 15/12 minimalnih plač. V letu 2023 glede na trenutno višino minimalne plače to znese 1.504,20 EUR.

V Birografiki BORI d.o.o. strošek dela v tiskarskih storitvah dosega 45% neto vrednosti storitev, na področju storitev kopiranja strošek dela znaša 60% neto vrednosti storitev.

Za naročnika, ki je zavezanec h kvoti, to pomeni, da bo z naročilom storitev tiska v neto vrednosti 3.342,67 EUR ali storitev kopiranja v neto vrednosti 2.507,00 EUR v invalidskem podjetju Birografika BORI d.o.o. nadomestno izpolnil svojo kvotno obveznost za enega manjkajočega invalida za en mesec in na ta način prihranil 842,35 EUR, saj mu v tem mesecu ne bo treba plačati prispevka za zaposlovanje invalidov.

Če je manjkajočih invalidov več in bi poslovni partner na mesečni ravni za njih želel nadomestno izpolniti kvote, je potrebna sorazmerno večja realizacija.

Realizacija se tekom koledarskega sešteva in se v mesecu, ko doseže predpisano vrednost za nadomestno izpolnitev, lahko kvota tudi uveljavlja.

Prednosti poslovnega sodelovanja z Birografika Bori d.o.o. z namenom nadomestne izpolnitve kvote:

 1. širok nabor naših storitev, med katerimi lahko izbirate, in s tem hkrati uveljavljate nadomestno izpolnitev kvote;
 2. mesečno vas obveščamo o vrednosti izvedenih naročil in stroških dela za poročanje invalidskemu skladu, vaši sodelavci pa lahko ta čas posvetijo pomembnejšim opravilom za vaše podjetje;
 3. s poslovnim sodelovanjem z invalidskim podjetjem Birografika Bori d.o.o. pokažete svojo družbeno odgovornost, saj tako neposredno pripomorete k ohranjanju delovnih mest za invalide.

POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.birografikabori.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Vse vsebine, objavljene na spletnih straneh www.birografikabori.si upravlja podjetje Birografika BORI d.o.o. Vsebine so avtorsko zaščitene in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati!

Podatki o podjetju:
Birografika BORI d.o.o.
Linhartova cesta 1
1000 Ljubljana
Matična št.: 5183472000
ID za DDV: SI16466543
Elektronski naslov: prodaja@birografikabori.si

Podjetje Birografika BORI d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi njenih spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Podjetje tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Podjetje Birografika BORI d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.
Obiskovalci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Birografika BORI d.o.o. prepovedana.
Spletna trgovina ponuja naročilo izdelave grafičnih izdelkov in je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu.
Materiali v tisku se zaradi uporabe vode ali temperature lahko raztezajo, kar vpliva na kvaliteto odtisa in izdelka. Vse deformacije papirja in druge tehnološke posebnosti, ki vplivajo na končni odtis, je potrebno upoštevati pri pripravi datoteke za tisk. Za neupoštevanje navodil pri pripravi datoteke za tisk, tiskarna ne odgovarja.
Za napake pri tisku ali v materialu, ki lahko povzročijo poslovno ali materialno škodo tretji osebi, tiskarna ne odgovarja. Za napake v tiskovinah, ki so posledica napačno pripravljenih datotek za tisk s strani zunanjih izvajalcev naročnika, tiskarna ne odgovarja.

Registracija uporabnika

Vsak obiskovalec spletne strani si lahko ogleda našo ponudbo grafičnih izdelkov in shranjuje izbrane izdelke v košarico. Samo  registriran in prijavljen obiskovalec-uporabnik lahko opravi nakup ali shrani vsebino naročila za kasnejši nakup. Če uporabnik želi, lahko po elektronski pošti prejema tudi naše novice, sporočila in ponudbe ugodnih nakupov.
Registrirani uporabniki (člani) so fizične ali pravne osebe, ki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Upravitelj spletne trgovine Birografika BORI d.o.o bo vse prejete podatke varoval skladno s pravili zasebnosti in v nobenem primeru prejetih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

Naročanje v spletni trgovini

Naročanje v spletni trgovini  je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, pri čemer se upoštevajo  podatki, posredovani ob registraciji uporabnika in oddaji njegovega naročila. Po oddaji naročila kupec-naročnik po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejemu naročila. V njem so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. V primeru, da se je kupec odločil za plačilo po predračunu, po elektronski pošti prejme tudi predračun. Kupec prejme tudi internetno povezavo, preko katere lahko varno odda svoje datoteke za tisk, če so slednje potrebne za izvedbo naročila. Kupcu so podatki o vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki-Moj račun. Kupoprodajna pogodba med podjetjem Birografika BORI d.o.o in kupcem-naročnikom je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme  potrdilo o sprejemu naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo za oba udeleženca. Dostavljene količine se lahko, v obliki manjka ali viška, razlikujejo od naročene količine za do 3 %. To vključuje tudi poškodovane ali tiskovine z napako, naslovnice, prilagojene kopije za nadaljnjo obdelavo, rezen zgornjih in spodnjih listov, ki se nanašajo na izdelavo in se jih ne izločuje.

Cene

Vse cene, objavljene v spletni trgovini, vključujejo 22% DDV in so izražene v EUR. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini. Objavljene cene ne vključujejo stroškov dostaveoziroma pošiljanja, strošek dostave se prišteje v primeru izbire "dostava po pošti". Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila.

Dostava

Naročene izdelke lahko prevzamete osebno na sedežu podjetja Birografika BORI d.o.o., Ljubljana, Dunajska 48, ali pa  vam jih bomo odposlali po pošti v dogovorjenem roku. V primeru, da to ne bi bilo možno, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali telefonsko in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času. Dostavo za nas opravlja Pošta Slovenije. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete v vaši najbližji poslovalnici Pošte Slovenije. Ko je vaše naročilo odpremljeno, vam na vaš elektronski naslov in mobilni telefon pošljemo sledilno številkoCH, s katero lahko sledite paketu.

Strošek dostave

Strošek dostave krije kupec in se zaračuna po cenikuPošte Slovenije. Strošek dostave se prišteje nakupni ceni izbranega izdelka in je naveden na računu-dobavnici. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več nobenih dodatnih stroškov. Cena dostave velja za področje celotne Slovenije.
Birografika BORI d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca in ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med transportom, prav tako ne prevzamemo odgovornosti za izgubo ali poškodovanje izdelka med vračilom izdelka po pošti.
V primeru, da ob prevzemu pošiljke ugotovite, da je pošiljka oziroma embalaža fizično poškodovana, na to takoj opozorite uslužbenca Pošte Slovenije, kateri mora sprožiti postopek reklamacije. Reklamacijski zapisnik je osnova za izplačilo odškodnine za nastalo škodo.


VSE O REKLAMACIJAH

V primeru da z izdelkom niste zadovoljni, nam to sporočite preko elektronske pošte prodaja@birografikabori.si.
Poiskali bomo najboljšo rešitev glede na vaše želje in naše zmožnosti. Izdelek vam bomo zamenjali, v kolikor pa to ne bo možno, vam bomo vrnili kupnino, vi pa nam izdelek.
Reklamacije upoštevamo v roku 8 delovnih dni od prejetja naročenega blaga.

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini

 1. Uporaba spletne trgovine je brezplačna.
 2. Spletno trgovino  upravlja podjetje Birografika BORI d.o.o., v nadaljevanju upravljavec.
 3. Spletna trgovina  je posrednik med ponudniki del kot so grafični oblikovalci, programerji, fotografi, tekstopisci, prevajalci, ponudniki storitev marketinga, trženja...  in iskalci teh storitev (naročniki).
 4. Za uporabo spletnega mesta www.birografikabori.si se mora uporabnik strinjati s splošnimi pogoji uporabe (v nadaljevanju pravila). Sprejem pravil je pogoj za brezplačno predstavitev - uporabo spletnega mesta www.birografikabori.si.
 5. Vsak uporabnik (ponudnik dela, naročnik), se mora pred objavo na spletnem mestu www.birografikabori.si  registrirati. Uporabnik mora ob registraciji izpolniti obvezna polja in geslo za dostop do spletnega mesta. Uporabnik mora izpolniti vsa zahtevana polja z resničnimi podatki. Izdajanje za drugo osebo je kaznivo dejanje. Vsak uporabnik ima lahko le eno uporabniško ime. Uporabnik se s sprejemom pravil zavezuje, da bo ravnal skladno z njimi.
 6. Vsak uporabnik spletnega mesta birografikabori.si s sprejemom teh pravil dovoljuje uporabo in obdelavo posredovanih osebnih ter drugih podatkov za namen delovanja spletnega mesta www.birografikabori.si.
 7. Upravljavec se zavezuje te podatke uporabiti le za namen, za katerega so bili pridobljeni. Uporabnik je z opravljeno registracijo seznanjen z ravnanjem z osebnimi podatki ter soglaša, da upravljavec njegove osebne podatke obdeluje in hrani do njegovega preklica.
 8. Upravljavec jamči za zasebnost osebnih podatkov in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).


Varstvo osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali predali tretji osebi (razen v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi).
Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, in če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic. Obvezujemo se, da bomo po končani uporabi vse sprejete elektronske podatke izbrisali iz naših podatkovnih zbirk, v kolikor ne želite, da jih arhiviramo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Ponudnik spletne trgovine Birografika BORI d.o.o zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).
Podjetje Birografika BORI d.o.o za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja v spletni trgovini, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslove za dostavo, podjetje oz. naziv pravne osebe, ID davčno številko pravne osebe, naslov elektronske pošte (uporabniško ime), geslo v šifrirani obliki, kontaktno telefonsko številko. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Birografika BORI d.o.o ne odgovarja.
Osebnih podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na podatkovnih strežnikih, ki so locirani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države.
Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.birografikabori.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila in ne bodo posredovani tretjim osebam. Navedene podatke lahko podjetje Birografika BORI d.o.o. obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve, z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz podatkovne zbirke, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 5 let za registrirane uporabnike spletnega mesta www.birografikabori.si. V času upravljanja osebnih podatkov ima uporabnik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.
Podjetje Birografika BORI d.o.o. ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri podjetju zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.
Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da na elektronski naslov prodaja@birografikabori.si pošljejo izjavo o  preklicu registracije. Pred preklicem registracije mora uporabnik Birografiki BORI d.o.o poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije uporabnika v spletni trgovini.


Pravica do obveščanja in izbrisa

Kot uporabnik spletne trgovine imate pravico do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših osebnih podatkov  se lahko obrnete na elektronski naslov: prodaja@birografikabori.si ali nam pošljete zahtevek po pošti. Oseba, pooblaščena za varstvo osebnih podatkov v družbi, je Marjan Bešter.


Obvestila o stanju naročila

Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali  v postopku naročila, preko sms sporočila obvestimo, da je vaše naročilo  odpremljeno. Če artikli niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, kot opomnik za prevzem artiklov.


Obvestila

Po prijavi na obvestila bosta vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila. S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo v namene obveščanja o novostih. Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na prodaja@birografikabori.si ali s klikom na povezavo »Odjavi se«.


Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve s področja uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov prodaja@birografikabori.si ali po pošti. Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, če dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati. Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika, ali največ 5 let od zadnjega posla z uporabnikom.


Dodatno

Podjetje Birografika BORI d.o.o. je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredovalo osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi, oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja. Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naročilu nakupa izdelkov, vključno z vsebino naročil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za pošiljanje promocijske elektronske pošte ali drugega nezaželenega promocijskega materiala, razen za pošiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naročil oz. s katerimi bo izrecno soglašal. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kršena v nobeni obliki.
Dostavni službi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko številko za obvestilo o dostavi paketa in/ali reševanju težav pri dostavi in naslov elektronske pošte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske pošte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, če bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske številke pa le, če bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini prišlo do težav.


Kaj so piškotki?


Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več: prvi je gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.
Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo in čemu so namenjeni. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.Katere piškotke uporablja spletna stran www.birografikabori.si?

Nujno potrebni piškotki
Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: ASP.NET_SessionId.

Google
Google uporablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbiro jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.

Google Analytics
Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 leti.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Google maps
Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.
Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF.

Issuu.com
Piškotki, ki jih uporabljamo za prikaz interaktivnih tiskovin in merjenje statistike ogledov prenešenih tiskovin.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: mc.

Facebook          
Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogočajo prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji, hkrati pa beležijo število delitev, všečkov, komentarjev.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: act, locale, lu, datr, csm.

Twitter              
Piškotki družbenega omrežja Twitter, ki vam omogočajo lažjo interakcijo s tem družbenim omrežjem.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let.
Primer uporabljenih piškotkov: k, guest_id, auth_token_session, secure_session, twll, twitter_sess.

Cookie_test
Življenjska doba - čas seje.
Uporaba: unikaten ID uporabnika.

Cookieid
Življenjska doba - čas seje.
Uporaba: unikaten ID uporabnika.

cslhVISITOR
Življenjska doba - čas seje.
Uporaba: unikaten ID uporabnika.

osC_AutoCookieLogin
Življenjska doba - 14 dni.
Uporaba: za avtomatsko prijavo uporabnika.

osCsid
Življenjska doba - čas seje.
Uporaba: unikaten ID uporabnika.

birografikabori_cookie_consent_analytics
Življenjska doba - 10 let.
Uporaba: shrani nastavitve o odločitvi uporabe piškotkov.

birografikabori_cookie_consent_others
Življenjska doba - 10 let.
Uporaba: shrani nastavitve o odločitvi uporabe piškotkov.Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.
Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.
Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.
Postopek spremembe nastavitve piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete spletno stran >>, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca, dostopnih na spletnem naslovu

https://www.ip-rs.si/iskalnik-po-strani?id=211&asId=as0&search=pi%C5%A1kotki&sub=Iskanje.

 

Bori katalogi

Katalog 2021
Katalog 2021
Katalog 2020
Katalog 2020
Katalog 2019
Katalog 2019
Katalog 2018
Katalog 2018

Zaposlitev

V kolikor ste zainteresirani za delo pri nas, vas vabimo, da nam vašo prošnjo in življenjepis pošljete na elektronski naslov: info@birografikabori.si

 

 

 

 

Pošljite povpraševanje

Želite, da vam izdelamo ponudbo prilagojeno vašim željam ali pa vas zanima izdelek, ki ga trenutno ni na zalogi?

Povpraševanje

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.