Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Tehnologija tiskarne

Predstavljamo vam, naše tehnologije tiskarne.

Tiskati klasično ali digitalno

Ker se ofsetni in digitalni tisk že v osnovi močno razlikujeta med seboj, saj je v ofsetnem tisku nosilec slike ofsetna plošča, v digitalnem tisku pa se sliko generira iz datoteke, sta imeli obe dve tehniki tiska svoje prednosti in pa tudi svoje slabosti.

Na izbiro tiska je vplivala kvaliteta in cena storitve. Veljalo je nepisano pravilo, da je digitalni tisk odlična izbira za tisk nizko nakladnih in personaliziranih tiskovin, kjer je pomemben čas izvedbe tiska, saj se po kvaliteti odtisa nikako ni mogel približati klasičnemu ofsetnemu tisku.

Prav tako je bila problematična sama dodelava tiskovin in zelo ozek nabor materialov, ki so se lahko uporabljali pri izvedbi digitalnega tiska.

Te pomankljivosti so močno ovirale in otežile prodor digitalnega tiska v praktično uporabnost, saj so naročniki primerjali tiskovine stiskane na digitalnih strojih s kvaliteto ofsetnega tiska, ki pa je digitalni tisk nikakor ni bil sposoben doseči.

Z razvojem digitalnega tiska in digitalne dodelave so postale vse zgoraj navedene dileme preteklost, saj nam moderni digitalni tiskarski stroji, kot ga imamo v Birografiki Bori (HP INDIGO 10000) omogočajo hitro, enostavno, kvalitetno ter cenovno ugodno izvedbo naročil.

Težave digitalnega tiska, katerim smo bili priča v preteklosti, so več ali manj odpravljene, kvaliteta digitalnega tiska je postala standardizirana in tudi v veliki meri certificirana s strani Nemškega inštituta za tisk FOGRA, kar ima v evropski in svetovni grafični srenji veliko težo in pomeni sinonim za kvalitetno stiskan grafični proizvod.

Prav tako se je močno povečal nabor materialov, ki so certificirani za tisk na digitalnem tiskarskem stroju INDIGO 10000 in verificirani s strani proizvajalca stroja kot primerni za vsesplošno obdelavo grafičnih produktov.

S tem, ko kvaliteta tiska in nabor materialov nista več problem, je postal digitalni tisk izjemno konkurenčen, saj je tudi v praksi pridobil vse prednosti ofsetnega tiska, ter zadržal vse obstoječe prednosti digitalnega tiska.

Digitalni tisk je na pohodu, naročila vezana na digitalni tisk se močno povečujejo. Hitrost izvedbe naročil in kvaliteta izdelkov je neverjetna in navdušujoča ter močno povečuje kreativni prostor izdelave različnih grafičnih produktov, v veliko veselje naših naročnikov, oblikovalcev, oblikovalskih studijev, založnikov oziroma urednikov.

Kaj ponuja digitalni tisk?

Digitalni tisk vam omogoča izdelavo prospektov, katalogov, brošur itd.
Digitalni tisk vam nudi vse načine personaliziranih tiskovin.
Digitalni tisk je odlična rešitev za vizitke, zgibanke, cenike, vabila, priznaja, vstopnice.
Vse digitalne tiskovine se lahko tudi plastificirajo z MAT ali SIJAJ folijo ter laminirajo.
Razmišlajte globalno, tiskajte digitalno. Preberi več v BLOGU

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.