Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 17:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Kako in zakaj grafična dodelava povečuje kakovost tiskovin

julij, 08. 07. 2024

V sodobnem svetu in obilici prejetih informacij, ki jih prejemniki vsakodnevno sprejemajo, je ključno, da vaša sporočila dobro izstopajo. Da bi lahko pridobili pozornost prejemnikov med vso to množico sporočil in nanje pustili trajen vtis, je nujno, da posebno pozornost namenite oblikovanju komunikacijskih aktivnosti. V fizičnih oz. tiskanih komunikacijskih formatih je to naloga grafične dodelave, ki omogoča, da iz običajnih tiskovin ustvarite vizualno privlačne, zanimive in zapomnljive materiale.

Z ustrezno uporabo tiskarskih tehnik, dodelave in obdelave lahko zelo enostavno dosežete, da tiskovine poleg vizualnega izstopanja pustijo tudi dober prvi vtis in dolgotrajen pečat v mislih prejemnikov. Z grafično dodelavo pa lahko fizični tiskovini dodate tudi nove funkcionalnosti, ki dodatno vplivajo na uporabnost in »wow effect«.

Z različnimi tehnikami grafične dodelave tako ustvarjamo fizična komunikacijska sporočila, ki niso le opazna, ampak tudi učinkovita in ciljno usmerjena. Metode in rešitve so vam tokrat zaupali naši izkušeni strokovnjaki, ki pod eno streho na podlagi certifikata za kakovost tiskovin (ofsetni tisk) vsakodnevno ustvarjajo visokokakovostne rešitve tudi za velike lokalne, regionalne in tuje naročnike.

1. Izboljšana estetika in dojemljivost za boljši prvi vtis

Z uporabo premazov, kot so na primer mat ali sijajni premazi, UV lakiranje ali žigosanje, lahko močno izboljšamo vizualno privlačnost tiskovin. Sijajni UV lak na embalaži na primer ustvari bleščeč videz, ki takoj pritegne pozornost potrošnikov, reliefni tisk ali uporaba posebnih premazov na poslovnih tiskovinah pa pripomoreta k temu, da materiali delujejo bolj profesionalno in so bolj zapomnljivi. Zato so takšne tehnike izvrstna izbira za pritegovanje pozornosti in ustvarjanje boljšega prvega vtisa.

2. Trajnost in zaščita izboljšujeta kvaliteto tiskovine

Laminiranje in drugi zaščitni premazi podaljšujejo življenjsko dobo tiskovin ter jih zaščitijo pred različnimi vrstami poškodb. Laminirane brošure, na primer, ne le izgledajo bolj kakovostno, ampak so tudi bolj odporne na vlago, praske in druge fizične obrabe. Dodatna plast zaščite namreč povečuje trpežnost tiskovin ter ohranja njihov prvotni videz in nedotaknjeno vsebino, ne glede na okoliščine uporabe. Zato so grafične dodelave, ki izboljšujejo trajnost in zaščito, perfektne za tiskovine, ki se pogosto uporabljajo v zahtevnejših okoljih, kot je na primer industrijsko okolje ali zunanja prodajna mesta, kjer so izpostavljene intenzivni uporabi in vremenskim vplivom.

3. Dodana vrednost na prejemnikih pušča trajen vtis

Tiskovine, obdelane z grafično dodelavo, običajno veljajo za bolj prestižne in kakovostne. To je še posebej pomembno za vse marketinške oz. promocijske tiskovine, kot so letaki, plakati, zgibanke, namizne zastavice, razglednice in katalogi, ki morajo poleg učinkovitega podajanja informacij tudi navdihniti zaupanje in profesionalnost pri ciljni publiki. Z grafično dodelavo ne izboljšamo samo estetskega videza, ampak tudi dodamo vrednost vsebini, kar posledično vpliva na učinkovitost kampanj in krepitev blagovne znamke.

4. Z vsebino, grafičnim oblikovanjem in funkcionalnostjo vplivate na celotno uporabniško izkušnjo

Jasno je, da vsak element, ki nadgradi osnovno funkcijo tiskovine, hkrati izboljšuje tudi celotno uporabniško izkušnjo. Z grafično dodelavo, kot je npr. razrez, zgibanje in šivanje pa lahko promocijskim, poslovnim, darilnim ali drugim tiskovinam poleg vizualne izboljšave dodate tiskovine tudi nove funkcije in funkcionalnosti, ki povečujejo uporabnost izdelka v nove razsežnosti.

Pomembno: Vse dodatne funkcionalnosti se izdelajo na podlagi individualnih želja, zahtev in potreb posameznega naročnika.

5. Okoljski vidik je vedno pomembnejši element

Zmanjševanje vpliva na okolje je v sodobni družbi vedno pomembnejše, vsaka uporaba okolju prijaznih rešitev pa je ključna za trajnostno prihodnost podjetij in družbe kot celote. Uporaba takšnih rešitev v grafični dodelavi tiskovin, kot so reciklabilni materiali, okolju prijazni premazi in minimalna poraba virov, omogoča podjetjem, da izpolnjujejo stroge okoljske standarde ter izkazujejo svojo zavezanost k trajnostnemu razvoju. To ne le zmanjšuje negativne vplive na okolje, ampak tudi krepi njihov ugled med strankami, ki vse bolj cenijo ekološko ozaveščene in odgovorne poslovne prakse.

Grafična dodelava torej bistveno izboljšuje kakovost, namen in vpadljivost tiskovin, ki morajo med obilico informacij dobro izstopati. Pravilna uporaba tiskarskih tehnik omogoča, da tiskovine ne le pritegnejo pozornost, temveč tudi jasno komunicirajo sporočilo.

Zato kliknite tukaj in si oglejte našo ponudbo rešitev, s katerimi lahko pod eno streho ustvarite odličen prvi vtis in pustite dolgotrajen pečat v mislih prejemnikov.

 

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Personalizirane tiskovine: Unikatna izkušnja za čisto vsakega prejemnika
Personalizirane tiskovine: Unikatna izkušnja za čisto vsakega prejemnika

V svetu ogromne količine različnih komunikacijskih sporočil se vse bolj iščejo novi inovativni pristopi, ki pritegnejo pozornost prejemnika na bolj oseben in neposreden način. Personalizirane tiskovine so odličen fizični odgovor na moderne komunikacijske potrebe, saj predstavljajo širok nabor tiskanih materialov, ki so posebej prilagojeni posameznim prejemnikom. Bistvo je v tem, da vsaka tiskovina vključuje njihove osebne podatke, prilagojena besedila, barve ali celo slike. Možnosti prilagajanja s personaliziranimi tiskovinami so praktično neomejene. Vsem pa je skupno to, da vsako sporočilo direktno nagovarja prejemnika in ustvarja občutek posebnosti in pomembnosti. Zato so personalizirane tiskovine od klasičnih bistveno bolj učinkovite in poleg večje interakcije gradijo tudi močnejšo vez med pošiljateljem in prejemnikom. Preberite več

Grafično oblikovanje: Od ideje do celovitih oblikovalskih rešitev
Grafično oblikovanje: Od ideje do celovitih oblikovalskih rešitev

Dober dan, kako vam lahko pomagamo? Tako se najpogosteje začne proces grafičnega oblikovanja. V svetu tiskarstva je proces oblikovanja in tiskanja materialov precej ustaljen, saj v različnih zaporednih fazah iz ideje ustvarjamo zanimive rešitve po željah naročnika. Čeprav je takšen način izjemno priljubljen, pa smo v Birografiki BORI pogledali v prihodnost in ustvarili spletno tiskarno, ki olajša proces tiskanja. Da pa bi vam lahko ponudili kompletno podporo, pa imamo v ponudbi tudi grafično oblikovanje, ki našim strankam poenostavlja proces ustvarjanja vrhunskega oblikovanja in tiskanih izdelkov. Preberite več

Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe
Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe

V gradbeništvu in arhitekturi je priprava natančnih načrtov ključna za uspešno izvedbo projekta. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali obnovo stare stavbe, objekta ali prostora, morajo biti načrti jasni, podrobni in brez napak. Pravilno tiskanje in kopiranje teh načrtov je bistveno, saj že najmanjša napaka lahko vodi do velikih težav pri izvedbi ali načrtovanju na gradbišču. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.