Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 17:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Personalizirane tiskovine: Unikatna izkušnja za čisto vsakega prejemnika

junij, 21. 06. 2024

V svetu ogromne količine različnih komunikacijskih sporočil se vse bolj iščejo novi inovativni pristopi, ki pritegnejo pozornost prejemnika na bolj oseben in neposreden način. Personalizirane tiskovine so odličen fizični odgovor na moderne komunikacijske potrebe, saj predstavljajo širok nabor tiskanih materialov, ki so posebej prilagojeni posameznim prejemnikom. Bistvo je v tem, da vsaka tiskovina vključuje njihove osebne podatke, prilagojena besedila, barve ali celo slike.

Možnosti prilagajanja s personaliziranimi tiskovinami so praktično neomejene. Vsem pa je skupno to, da vsako sporočilo direktno nagovarja prejemnika in ustvarja občutek posebnosti in pomembnosti. Zato so personalizirane tiskovine od klasičnih bistveno bolj učinkovite in poleg večje interakcije gradijo tudi močnejšo vez med pošiljateljem in prejemnikom.

Primeri in ideje personaliziranih tiskovin:

 1. Dopisni listi in kuverte: Osebno prilagojeni dopisni listi in kuverte izboljšajo profesionalni vtis. Vključujejo lahko imena, naslove in druge specifične podatke prejemnikov.
 2. Kartice za okrog vratu (sejmi in dogodki): Na sejmih in dogodkih so personalizirane kartice za enostavnejšo komunikacijo in identifikacijo nujne. Vsebujejo lahko personalizirana imena, priimke in funkcije udeležencev ter druge njihove kontaktne podatke.
 3. Položnice (predtiskane): Predtiskane položnice vsebujejo različne individualne podatke prejemnika in pošiljatelja, ki morajo biti obvezno skladni in pravilni.
 4. Vabila na dogodke: Za bolj oseben pristop lahko vabila prilagajamo imenom in priimkom povabljencev ter z osebnimi nagovori in prilagojenimi informacijami ustvarimo še boljši vtis.
 5. Vizitke: Profesionalen poslovni pristop zahteva individualno vizitko, ki mora biti personalizirana in skladna z identiteto podjetja.
 6. Čestitke in voščilnice: Osebno prilagojene čestitke za rojstne dneve, obletnice ali posebne priložnosti lahko za še bolj oseben vtis vključujejo tudi osebna sporočila in imena prejemnikov.
 7. Promocijski materiali: Najbolj učinkoviti letaki, brošure ali katalogi so tisti, ki so ekskluzivno namenjeni prejemniku. S tem ustvarimo edinstven učinek, ki povečuje učinkovitost promocijskega materiala.
 8. Darilni boni: Personalizirani darilni boni z imeni prejemnikov in posebnimi sporočili naredijo darilo še bolj posebno.
 9. Certifikati: Certifikati s podatki prejemnika naredijo dokument še bolj oseben, unikaten in pomemben.

Grafično oblikovanje: Kako ustvarimo personalizirane tiskovine

Za nastanek individualno personaliziranih tiskovin je v celoti odgovorno grafično oblikovanje, saj je osnova za kvalitetno tiskanje personaliziranih tiskovin jasno definiran, sistematičen in natančno kontroliran proces, ki zahteva specifično znanje in izkušnje ter predstavlja temelj za uporabo moderne tehnologije, ki omogoča tiskanje poljubnih naklad z ničelno stopnjo tolerance za napake.

POMEMBNO: Da v Birografiki BORI natančno razumemo potrebe in želje strank, vsak projekt personaliziranih tiskovin začnemo s temeljitim posvetovanjem. Če stranka še nima pripravljenega osnutka, ga lahko pripravijo in prilagodijo naši izkušeni oblikovalci.

Proces izdelave: Kako nastane personalizirana tiskovina

 1. Priprava osnutkov: Naši oblikovalci ustvarijo osnutke, ki so vizualno privlačni in funkcionalni, ter v skladu z željami, potrebami in pričakovanji stranke.
 2. Prilagoditev za personalizacijo: Osnutki so zasnovani tako, da omogočajo enostavno dodajanje individualnih imen, priimkov in drugih osebnih podatkov.
 3. Sodelovanje s stranko: Med celotnim procesom tesno sodelujemo s stranko, da zagotovimo, da končni izdelek izpolnjuje njihove estetske in funkcionalne zahteve.

Skladnost z GDPR: Zaščita osebnih podatkov

Pri vsakem obdelovanju osebnih podatkov je visoka zaščita in skladnost z GDPR nujna. Kadar gre za personalizirane tiskovine dodatno sklenemo pogodbo o obdelavi osebnih podatkov. V kolikor se personalizacija nanaša na zbirke osebnih podatkov, zagotavljamo obdelavo skladno z zakonodajo, sledljivost in izdamo potrdilo o izbrisu oz. uničenju osebnih podatkov po končani obdelavi. Zato pri obdelovanju osebnih podatkov za ustvarjanje personaliziranih tiskovin zagotavljamo naslednje:

 1. Zbiranje podatkov: Zbiramo samo tiste podatke, ki so potrebni za izvedbo specifičnega projekta. Vse podatke prejmemo na varen način in jih obravnavamo z najvišjo stopnjo zaupnosti.
 2. Hramba podatkov: Podatke hranimo na varnih strežnikih z omejenim dostopom, do katerih imajo dostop samo pooblaščeni zaposleni. Uporabljamo šifriranje in druge varnostne protokole za zaščito podatkov.
 3. Uporaba podatkov: Podatke uporabljamo izključno za namene, za katere so bili zbrani, in jih ne delimo z nikomer brez izrecnega dovoljenja stranke.
 4. Izbris podatkov: Po zaključku projekta trajno izbrišemo vse osebne podatke iz naših sistemov. S tem zagotavljamo, da podatki niso dostopni ali uporabljeni v prihodnosti brez vednosti in privolitve stranke.

Personalizirane tiskovine so učinkovit način komunikacije, s katerim lahko dosežete večjo angažiranost in boljši odziv prejemnikov. Naša ekipa je predana zagotavljanju najvišje kakovosti in skladnosti z vsemi predpisi, zato če želite izvedeti več o naših storitvah ali imate specifične potrebe, nas kontaktirajte tukaj.

Veselimo se sodelovanj pri ustvarjanju edinstvenih in personaliziranih tiskovin!

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Kako in zakaj grafična dodelava povečuje kakovost tiskovin
Kako in zakaj grafična dodelava povečuje kakovost tiskovin

V sodobnem svetu in obilici prejetih informacij, ki jih prejemniki vsakodnevno sprejemajo, je ključno, da vaša sporočila dobro izstopajo. Da bi lahko pridobili pozornost prejemnikov med vso to množico sporočil in nanje pustili trajen vtis, je nujno, da posebno pozornost namenite oblikovanju komunikacijskih aktivnosti. V fizičnih oz. tiskanih komunikacijskih formatih je to naloga grafične dodelave, ki omogoča, da iz običajnih tiskovin ustvarite vizualno privlačne, zanimive in zapomnljive materiale. Z ustrezno uporabo tiskarskih tehnik, dodelave in obdelave lahko zelo enostavno dosežete, da tiskovine poleg vizualnega izstopanja pustijo tudi dober prvi vtis in dolgotrajen pečat v mislih prejemnikov. Z grafično dodelavo pa lahko fizični tiskovini dodate tudi nove funkcionalnosti, ki dodatno vplivajo na uporabnost in »wow effect«. Preberite več

Grafično oblikovanje: Od ideje do celovitih oblikovalskih rešitev
Grafično oblikovanje: Od ideje do celovitih oblikovalskih rešitev

Dober dan, kako vam lahko pomagamo? Tako se najpogosteje začne proces grafičnega oblikovanja. V svetu tiskarstva je proces oblikovanja in tiskanja materialov precej ustaljen, saj v različnih zaporednih fazah iz ideje ustvarjamo zanimive rešitve po željah naročnika. Čeprav je takšen način izjemno priljubljen, pa smo v Birografiki BORI pogledali v prihodnost in ustvarili spletno tiskarno, ki olajša proces tiskanja. Da pa bi vam lahko ponudili kompletno podporo, pa imamo v ponudbi tudi grafično oblikovanje, ki našim strankam poenostavlja proces ustvarjanja vrhunskega oblikovanja in tiskanih izdelkov. Preberite več

Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe
Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe

V gradbeništvu in arhitekturi je priprava natančnih načrtov ključna za uspešno izvedbo projekta. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali obnovo stare stavbe, objekta ali prostora, morajo biti načrti jasni, podrobni in brez napak. Pravilno tiskanje in kopiranje teh načrtov je bistveno, saj že najmanjša napaka lahko vodi do velikih težav pri izvedbi ali načrtovanju na gradbišču. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.