Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 17:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Grafično oblikovanje: Od ideje do celovitih oblikovalskih rešitev

junij, 17. 06. 2024

Dober dan, kako vam lahko pomagamo? Tako se najpogosteje začne proces grafičnega oblikovanja. V svetu tiskarstva je proces oblikovanja in tiskanja materialov precej ustaljen, saj v različnih zaporednih fazah iz ideje ustvarjamo zanimive rešitve po željah naročnika. Čeprav je takšen način izjemno priljubljen, pa smo v Birografiki BORI pogledali v prihodnost in ustvarili spletno tiskarno, ki olajša proces tiskanja. Da pa bi vam lahko ponudili kompletno podporo, pa imamo v ponudbi tudi grafično oblikovanje, ki našim strankam poenostavlja proces ustvarjanja vrhunskega oblikovanja in tiskanih izdelkov.

Za boljši vpogled v proces, si lahko sliko predstavljamo s primerom: Ana, lastnica lokalne pekarne Anina Pekarnica, se je odločila za celovito prenovo svojih marketinških materialov. Pri nas lahko Ana izbere tisk dizajnov, ki jih je ustvarila sama, ali pa sodeluje z našimi oblikovalci, ki ji na podlagi njenih želj in potreb pripravijo individualno rešitev. Skupaj lahko ustvarijo izgled vizitk, letakov, plakatov, katalogov in drugih tiskovin, ki najbolje predstavljajo njeno blagovno znamko Anina Pekarnica.

Za sodelovanje nas Ana lahko kontaktira preko e-pošte, nas obišče v Plavi Laguni na Dunajski cesti 48 ali pa nas pokliče na našo telefonsko številko 01 47 20 460. Za še hitrejšo rešitev pa lahko enostavno obišče našo spletno tiskarno in celoten proces tukaj opravi v samo nekaj preprostih korakih.

 

Kako enostavno izgleda celoten proces od oblikovanja do tiska?


Korak 1: Sestanek s stranko in pridobivanje informacij

Ana se po ogledu spletne tiskarne dogovori za sestanek v naši tiskarni. Po potrjenem terminu se na prvem sestanku sreča s komercialistom Matejem, ki ji predstavi osnovno ponudbo naših storitev. Nato skupaj sedeta za mizo še z našim oblikovalcem Zoranom, kateremu Ana predstavi vse svoje želje glede novega grafičnega izgleda svoje pekarne in marketinških ciljev – Ana želi v svojo pekarno privabiti več družin in turistov. Tako Matej kot Zoran prisluhneta Aninim idejam, ji ponudita svoje strokovno mnenje, nasvete in okvirno ponudbo, ki vključuje vse rešitve, s katerimi bo Ana lahko dosegla svoje cilje.

Korak 2: Priprava prvega oblikovalskega osnutka - koncepti

Da se lahko oblikovalec Zoran loti dela, mu Ana posreduje ključne materiale, ki želi, da se jih pri oblikovanju upošteva (besedila, slike, slogane, infografike, logotipe). Za enostavne tiskovine, kot so npr. vizitke, letaki in plakati, Zoran pripravi dva do tri različne osnutke, za kompleksnejše tiskovine, kot so npr. katalogi, pa Zoran pripravi osnutek notranjih strani in dva grafična osnutka ovitka. V osnutkih upošteva vse Anine želje ter omejitve izbrane tehnologije tiska in dodelave.

POMEMBNO: Z Ana so že definirani vsi formati, tehnologije tiska in dodelave, ki se upoštevajo pri oblikovanju. Takšen pristop strankam zagotavlja, da so vsi oblikovalski in tehnični vidiki usklajeni, kar omogoča nemoten prehod od oblikovanja do končnega izdelka.

Korak 3: Vnos korektur in popravkov

Ana prejme osnutke in jih podrobno pregleda. Svoje pripombe in želene popravke vnese v PDF dokument, oblikovalec Zoran pa jih upošteva in pripravi nove, popravljene osnutke. Ta postopek se ponavlja, dokler Ana ne potrdi končnega dizajna. Pri večjih popravkih ali kompleksnejših vprašanjih se lahko organizirajo tudi dodatni sestanki, na katerih oblikovalec Zoran svetuje Ani in ji pomaga poiskati najboljšo možno rešitev za njene želje in zahteve.

Korak 4: Potrditev za tisk

Ko so vse korekture vnešene, Ana še enkrat pregleda in potrdi končne PDF datoteke za tisk. Kot dodatno storitev se lahko Ana odloči tudi za »poskusni odtis«, kjer lahko pred končnim tiskom preveri barvno natančnost, postavitev in druge elemente dizajna. Ko je Ana zadovoljna s poskusnim odtisom, gredo potrjene PDF datoteke v tisk.

Korak 5: Od idejne zasnove do izdelka

V Birografiki BORI smo izredno ponosni, da smo ena redkih tiskarn, ki pod eno streho združuje celoten servis za naše stranke - vse storitve od idejne zasnove, oblikovanja pa vse do tiska. Takšen spekter rešitev za naše stranke ustvarja izjemno veliko prednost, saj omogoča, da lahko rešitve maksimalno prilagodimo njihovim željam in potrebam ter tiskovine ustvarjamo s pomočjo sodobne tehnologije v najkrajšem možnem roku in z najvišjimi možnimi standardi kakovosti.

Korak 6: Dostava na dom in končni rezultat

Na koncu sledi še najpomembnejši del procesa za našo stranko- dostava končnih materialov na dom. V Birografiki BORI se zavedamo, kako ključno je, da stranke prejmejo svoje naročilo hitro in v najboljšem možnem stanju, zato vsako pošiljko skrbno zavarujemo in jo z dostavno službo v nekaj dneh dostavimo direktno do Ane. S tem zagotovimo, da je Ana zagotovo prejela svoje tiskovine in je pripravljena na novo poglavje za Ananino Pekarnico.

Na vsakdanjem primeru, ki izhaja iz prakse, smo zelo hitro in slikovito predstavili naš celoten proces oblikovanja, od ideje do izdelka.  Ta poleg našega znanja in izkušenj temelji na na medsebojnem sodelovanju ter upoštevanju želja, potreb in zahtev naših naročnikov. Zato se individualno posvečamo vsem našim strankam in poskrbimo, da bodo končne tiskovine skladne z njihovimi željami tako z oblikovalskega vidika kot tudi z vidika kakovosti.

 

Če potrebujete dodatne informacije ali želite začeti s projektom oblikovanja in tiska, nas kontaktirajte preko e-pošte, obiščite našo lokacijo v Plavi Laguni na Dunajski cesti 48 (Linhartov podhod) ali pa enostavno kliknite tukaj za vse podrobnosti. Naša ekipa je pripravljena, da vam pomaga uresničiti vaše ideje do končnega izdelka!

 

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Kako in zakaj grafična dodelava povečuje kakovost tiskovin
Kako in zakaj grafična dodelava povečuje kakovost tiskovin

V sodobnem svetu in obilici prejetih informacij, ki jih prejemniki vsakodnevno sprejemajo, je ključno, da vaša sporočila dobro izstopajo. Da bi lahko pridobili pozornost prejemnikov med vso to množico sporočil in nanje pustili trajen vtis, je nujno, da posebno pozornost namenite oblikovanju komunikacijskih aktivnosti. V fizičnih oz. tiskanih komunikacijskih formatih je to naloga grafične dodelave, ki omogoča, da iz običajnih tiskovin ustvarite vizualno privlačne, zanimive in zapomnljive materiale. Z ustrezno uporabo tiskarskih tehnik, dodelave in obdelave lahko zelo enostavno dosežete, da tiskovine poleg vizualnega izstopanja pustijo tudi dober prvi vtis in dolgotrajen pečat v mislih prejemnikov. Z grafično dodelavo pa lahko fizični tiskovini dodate tudi nove funkcionalnosti, ki dodatno vplivajo na uporabnost in »wow effect«. Preberite več

Personalizirane tiskovine: Unikatna izkušnja za čisto vsakega prejemnika
Personalizirane tiskovine: Unikatna izkušnja za čisto vsakega prejemnika

V svetu ogromne količine različnih komunikacijskih sporočil se vse bolj iščejo novi inovativni pristopi, ki pritegnejo pozornost prejemnika na bolj oseben in neposreden način. Personalizirane tiskovine so odličen fizični odgovor na moderne komunikacijske potrebe, saj predstavljajo širok nabor tiskanih materialov, ki so posebej prilagojeni posameznim prejemnikom. Bistvo je v tem, da vsaka tiskovina vključuje njihove osebne podatke, prilagojena besedila, barve ali celo slike. Možnosti prilagajanja s personaliziranimi tiskovinami so praktično neomejene. Vsem pa je skupno to, da vsako sporočilo direktno nagovarja prejemnika in ustvarja občutek posebnosti in pomembnosti. Zato so personalizirane tiskovine od klasičnih bistveno bolj učinkovite in poleg večje interakcije gradijo tudi močnejšo vez med pošiljateljem in prejemnikom. Preberite več

Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe
Pravilno tiskanje in kopiranje načrtov za novogradnje in stare stavbe

V gradbeništvu in arhitekturi je priprava natančnih načrtov ključna za uspešno izvedbo projekta. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali obnovo stare stavbe, objekta ali prostora, morajo biti načrti jasni, podrobni in brez napak. Pravilno tiskanje in kopiranje teh načrtov je bistveno, saj že najmanjša napaka lahko vodi do velikih težav pri izvedbi ali načrtovanju na gradbišču. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.