Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Poslovne vizitke: 7 nasvetov za vrhunski prvi vtis

november, 03. 11. 2023

Poslovne vizitke: 7 nasvetov za vrhunski prvi vtis

Poslovna vizitka je majhna kartica, ki vsebuje vse najpomembnejše informacije o organizaciji ali zaposlenemu. Pojavile so se v 15. stoletju na Kitajskem in opisovale, kako zanimivi oziroma pomembni so bili njihovi lastniki. Izročili so jih, ko so se želeli z osebo srečati in narediti dober vtis. Ravno ustvarjanje prvega vtisa je ostalo vsaj enako pomembno kot nekoč, zato so poslovne vizitke med poslovneži zimzelen pripomoček pri mreženju in del celostne podobe podjetja.

 

Na podlagi 43 letnih izkušenj smo za vas pripravili 7 nasvetov, ki jih morate vedeti pri izbiri vaše poslovne vizitke.

 

  1. Vaša zgodba, poslanstvo, vizija

Z vizitko povejte vašo zgodbo in se predstavite na izviren način, ki bo navdušil prejemnika vizitke. Vrhunska vizitka takoj pritegne pozornost in ne dovoli prejemniku, da bi jo hitro izpustil iz rok, kar poveča njen učinek. Sklada se s poslanstvom in vizijo podjetja.    

 

  1. Enostranski ali dvostranski tisk vizitk

Odločitev o enostranskem ali dvostranskem tisku je odvisna od količine informacij in designa, vsekakor svetujemo dvostranski tisk in posledično izkoristek celotnega prostora za samopromocijo in utrjevanje podobe podjetja.

 

  1. Želite pustiti vrhunski prvi vtis?

Specialne tehnike tiska so tiste, ki vas naredijo drugačne in naredijo WOW efekt. Izbirate lahko med specialnimi materiali kot so: slepi tisk, zlatotisk, UV lakiranje, 3D UV lakiranje, itd. Svetujemo vam, da se v sodelovanju z oblikovalcem poslužujete čim bolj kvalitetnih materialov, kar prejemnik podzavestno povezuje tudi s kvaliteto vaših produktov. 

 

  1. Vizitke, ki izstopajo v množici drugih

Dodelavne tehnike izdelave vizitk kot so plastificiranje, okroglenje vogalov, luknjanje, zasekovanje in biganje dodatno krepijo podobo podjetja, povečujejo funkcionalno vrednost in ne pustijo prejemnika ravnodušnega.

  • Soft Touch Mat plastika - (plastika, kjer imamo občutek žametnega odtipa);
  • Anti- scratch Mat plastika - (plastika, kjer se ne poznajo nikakršne sledi eventualnih prask na površini).

 

  1. Material

Izbor ustreznega materiala za vizitke je izjemno pomemben in predstavlja enega od ključnih elementov pri podobi vizitk. Najpogosteje se pri izdelavi vizitk uporablja papir (debelina je odvisna od želje lastnika), obstajajo pa tudi druge rešitve, kot so plastika, reciklirani materiali, kovine itd. s katerimi ste lahko izvirni.

 

  1. Katere informacije naj bodo na vizitki?

Vsebina daje uporabno vrednost vizitki. Vizitka mora zato nujno vsebovati:

- logotip, ki je prepoznaven ter skladen s celostno grafično podobo podjetja

- ime in priimek lastnika vizitke,

- pozicijo

- telefonsko številko,

- e-pošto

- spletno stran podjetja.

Napis pod sliko: Vizitka s QR kodo lahko služi kot dodatna spodbuda za konkretno akcijo s strani prejemnika.

ℹ Praktičen nasvet:

Za lažje povezovanje na digitalnih kanalih se na vizitki lahko uporabi QR koda s povezavo do spletne strani podjetja, posebne pristajalne strani (npr. podstran Kontakt) ali pa družbenih omrežij, ki jih uporablja lastnik poslovne vizitke (npr. LinkedIn, Facebook, itd.). Ključen je razmislek o ciljni publiki, v kolikor je mlajša bo to vsekakor dobra ideja.

 

  1. Izbira oblike in dimenzij

Poslovne vizitke so lahko različnih oblik in dimenzij. Standardne oblike omogočajo enostavno shranjevanje v denarnici, etuijih ali organizatorjih. Obstajajo pa tudi nestandardne poljubne oblike kot so okrogle in kvadratne, ki omogočajo dodatno kreativnost in personalizacijo poslovne vizitke. Izbira le-teh naj upošteva tudi panogo v kateri podjetje deluje. Definitivno odsvetujemo nenavadne oblike vizitk v panogah kot so bančništvo, zavarovalništvo, odvetništvo, itd.

 

Sedaj veste na kaj biti vse pozoren preden se odločite za tisk vizitk. Za vse dodatne informacije nas lahko kontaktirate na prodaja@birografikabori.si in z veseljem vam pomagamo najti najboljšo rešitev za vas!

 

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Nadomestno izpolnjevanje kvot za zaposlovanje invalidov v invalidskem podjetju Birografika BORI d.o.o.
Nadomestno izpolnjevanje kvot za zaposlovanje invalidov v invalidskem podjetju Birografika BORI d.o.o.

Ali tudi v vašem podjetju plačujete obvezen prispevek zaradi neizpolnjevanja invalidskih kvot? Na podlagi Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov morate tako mesečno Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu RS (v nadaljevanju Sklad) plačevati v podjetju 70% minimalne... Preberite več

Razmišljaj globalno, tiskaj digitalno
Razmišljaj globalno, tiskaj digitalno

»Razmišljaj globalno, tiskaj digitalno«  je slogan, katerega smisel je  Birografika BORI dojela že pred 25 – leti, ko smo v našem podjetju sprejeli strateško odločitev, da pričnemo z razvojem novega in do tedaj še popolnoma nepoznanega produkcijskega programa, kateri se je šele kasneje ( po angleški izpeljanki digital printing & imaging ) poimenoval digitalni tisk. Preberite več

10 izjemnih idej za perfektno poslovno darilo
10 izjemnih idej za perfektno poslovno darilo

Konec vsakega leta velja v poslovnem svetu nenapisano pravilo obdarovanja s poslovnimi darili. Še tako majhna gesta, ki sega daleč v zgodovino trgovanja, tudi danes pomeni izjemno velik znak spoštovanja, zaupanja in hvaležnosti med poslovnimi partnerji. Zato je nujno, da začnete razmišljati o izboru poslovnih daril za svoje sodelavce, poslovne partnerje ali stranke pravočasno, in da izberete takšno poslovno darilo, ki bo najbolje poosebljalo vas, vašo organizacijo in vaše vrednote. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.