Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Razmišljaj globalno, tiskaj digitalno

julij, 20. 07. 2021

»Razmišljaj globalno, tiskaj digitalno«  je slogan, katerega smisel je  Birografika BORI dojela že pred 25 – leti, ko smo v našem podjetju sprejeli strateško odločitev, da pričnemo z razvojem novega in do tedaj še popolnoma nepoznanega produkcijskega programa, kateri se je šele kasneje ( po angleški izpeljanki digital printing & imaging ) poimenoval digitalni tisk.  Ideja je nastala kot nadgradnja obstoječega kopirnega programa na področju barvnega merkantila, saj so se že takrat nakazovale nekatere smernice sodobnega marketinga, kot so: mailing z variabilnimi podatki, nizkonakladni oglaševalski materiali, ter ostali nizkonakladni informativno- propagandni produkti.

Skupni imenovalec vseh teh produktov je bil nizka naklada, velika hitrost izvedbe, personalizacija podatkov.

Digitalni tisk za majhne naklade

V ta namen smo se kot prvi v tem prostoru opremili z visoko produkcijskim digitalnim tiskarskim strojem XEIKON, ki je v tistem času veljal za tehnološki grafični čudež in je predstavljal popolnoma novo filozofijo razumevanja grafične dejavnosti, ki jo danes poznamo pod splošnim imenom digitalni tisk.

Digitalni tisk se je v Birografiki BORI z leti razvijal, sorazmerno s samo strojno in programsko opremo. S pospešenim razvojem digitalne tiskarske tehnologije, so se večala tudi pričakovanja marketinških hiš in oblikovalskih studijev, ki so prepoznali velik potencial digitalnega tiska, in vse njegove prednosti glede na klasični ofsetni tisk.

digitalni tisk staro

Digitalni tisk za marketing

Prav tako smo v Birografiki BORI zaznali velike potrebe marketinškega in oglaševalskega trga po tako imenovanem XXL digitalnem tiskarskem programu.

Zato smo se opremili z najsodobnejšimi velikoformatnimi XXL ploterji in izrezovalnimi rezalniki, kateri so tvorili in še vedno predstavljajo segment hitro rastoče produkcijske skupine velikoformatnih reklamnih produktov.

digitalni tisk

Velikoformatni tisk za prihodnost

Ta produktna skupina ima izreden potencial, saj je tehnologija na področju digitalnega XXL formata zelo napredovala in danes omogoča izdelavo velikoformatnih artiklov z neverjetno tehnološko zahtevnostjo, kar močno povečuje kreativne ideje naših naročnikov.

xxl digitalni tisk

Digitalna knjigoveška dodelava

Vzporedno z razvojem digitalnega tiska, smo v Birografiki BORI razvijali tudi knjigoveško dodelavo, ki predstavljala veliko dodano vrednost pri celotni izdelavi digitalnih grafičnih produktov.

Pridobivanje znanja,  izkušenj ter vlaganja v novo digitalno knjigoveško strojno opremo, so potekala vzporedno z razvojem celotne linije digitalnega tiska in to je zaokrožilo digitalni produkcijski proces Birografike BORI.

Birografika BORI – Vaša tiskarna v Ljubljani

Danes se Birografika BORI uvršča med  vodilne digitalne tiskarne na slovenskem prostoru, kjer lahko z najsodobnejšo digitalno strojno opremo  na področju formatnega B2 digitalnega tiska in velikoformatnega XXL digitalnega tiska izvajamo najzahtevnejše grafične procese in izdelujemo najzahtevnejše grafične  produkte.

Na naše veliko veselje je v Birografiki BORI digitalni tisk postal najbolj pomemben člen celotne  grafične produkcije, kjer se tovrstna tehnologija močno prepleta z našo filozofijo o hitri, kvalitetni, ter cenovno konkurenčni storitvi.

 

Digitalni tisk nam je pokazal smernice razvoja podjetja tudi v prihodnje  ter opredelil idejo o sodobni in tehnološko inovativni digitalni tiskarni,
v  kateri bomo vedno bolj razmišljali globalno in še naprej uspešno tiskali digitalno.

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Poslovne vizitke: 7 nasvetov za vrhunski prvi vtis
Poslovne vizitke: 7 nasvetov za vrhunski prvi vtis

Poslovna vizitka je majhna kartica, ki vsebuje vse najpomembnejše informacije o organizaciji ali zaposlenemu. Pojavile so se v 15. stoletju na Kitajskem in opisovale, kako zanimivi oziroma pomembni so bili njihovi lastniki. Izročili so jih, ko so se želeli z osebo srečati in narediti dober vtis. Ravno ustvarjanje prvega vtisa je ostalo vsaj enako pomembno kot nekoč, zato so poslovne vizitke med poslovneži zimzelen pripomoček pri mreženju in del celostne podobe podjetja. Preberite več

Nadomestno izpolnjevanje kvot za zaposlovanje invalidov v invalidskem podjetju Birografika BORI d.o.o.
Nadomestno izpolnjevanje kvot za zaposlovanje invalidov v invalidskem podjetju Birografika BORI d.o.o.

Ali tudi v vašem podjetju plačujete obvezen prispevek zaradi neizpolnjevanja invalidskih kvot? Na podlagi Zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov morate tako mesečno Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu RS (v nadaljevanju Sklad) plačevati v podjetju 70% minimalne... Preberite več

FSC® CoC certifkat v tiskarni Birografika BORI d.o.o.
FSC® CoC certifkat v tiskarni Birografika BORI d.o.o.

Birografika BORI d.o.o., kot lastnik certifikata FSC® CoC. izkazuje visoko okoljsko osveščenost ter s tem spodbuja k odgovornemu upravljanju gozdov. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.