Vsebina košare

Kontakt

TISKARNA

prodaja@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 460
Dunajska cesta 48

KOPIRNICI

kopirnica@birografikabori.si
PON - PET: od 07:00 do 19:00
SOB in NED: ZAPRTO
01 47 20 440
Dunajska cesta 48
info.dunajska105@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 15:45
SOB in NED: ZAPRTO
01 56 59 130
Dunajska cesta 105

UPRAVA

info@birografikabori.si
PON - PET: od 08:00 do 16:00
01 47 20 410
Linhartova cesta 1
Informacije podjetja

Poznate prednosti sodelovanja z invalidskim podjetjem?

marec, 25. 03. 2024

Poznate prednosti sodelovanja z invalidskim podjetjem?

V Sloveniji že desetletje velja kvotni sistem zaposlovanja invalidov katerega namen je izboljšanje zaposlitvenih možnosti invalidov. Po njem morajo delodajalci zaposliti določen odstotek invalidov glede na celotno število njihovih zaposlenih. Zakon tako določa, da so vsi delodajalci, ki imajo najmanj 20 zaposlenih, zavezani k izpolnjevanju invalidskih kvot. Delež invalidov, ki jih morajo zaposliti, je odvisen od vrste dela, ki ga opravljajo - ta se za delodajalce giblje med 2 % in 6 % skupnega števila zaposlenih.

 

Z alternativno rešitvijo nad invalidske kvote

Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov omogoča tudi alternativno rešitev za izpolnitev kvot. Gre za nadomestno izpolnitev invalidskih kvot. Vsi delodajalci, ki ne morejo zaposliti potrebnega števila invalidov, lahko svojo kvotno obveznost nadomestno izpolnijo s poslovnim sodelovanjem z invalidskimi podjetji ali zaposlitvenimi centri. To pomeni, da lahko sklenejo pogodbo o poslovnem sodelovanju in se izognejo plačevanju mesečnega prispevka za neizpolnjevanje kvote v višini 70 % minimalne plače za vsakega invalida, ki bi ga sicer morali zaposliti za izpolnitev svoje kvotne obveznosti.

Pri takšnem načinu podpore invalidom se upoštevajo stroški dela pri nadomestni izpolnitvi kvot. Strošek dela za nadomestno izpolnitev kvote za enega manjkajočega invalida mora na mesečni ravni znašati najmanj 15/12 minimalne plače v RS. Za priznanje nadomestne izpolnitve kvote za celotno koledarsko leto pa mora vrednost stroškov dela dosegati najmanj 15 minimalnih plač v RS za vsakega invalida, ki bi ga moral delodajalec zaposliti v okviru predpisane kvote. Še posebej pomembno je, da se vse sklenjene pogodbe dejansko realizirajo.

Izpostavljen banner na sivi podlagi - večja in izpostavljena pisava:

"Birografika BORI je več kot le tiskarna. Smo družbeno odgovorno in okoljsko ozaveščeno invalidsko podjetje."

Kolektiv Birografike BORI.

Nadomestnaizpolnitev invalidskih kvot omogoča podjetjem, da izpolnijo svoje zakonske obveznosti na bolj ustvarjalen in še vedno družbeno odgovoren način, invalidskim podjetjem ali zaposlitvenim centrom pa dodatne priložnosti za sodelovanje, podporo in rast.

Delodajalec, zavezanec h kvoti, ki namerava nadomestno izpolniti kvoto, mora Skladu oddati napoved nadomestne izpolnitve kvote najkasneje v desetih dneh od sklenitve pogodbe z invalidskim podjetjem oziroma zaposlitvenim centrom ter nato redno mesečno poročati. Ta proces omogoča boljšo integracijo invalidov v delovno okolje ter spodbuja sodelovanje med različnimi vrstami podjetij.

 

Izračunajte svoj prihranek pri nadomestitvi izpolnitve invalidske kvote

Ugotovite kako lahko izkoristite naše tiskarske rešitve in prihranite

 

 

Birografika BORI ima status invalidskega podjetja, ki ga pridobijo v Sloveniji le podjetja, če med celim poslovnim letom zaposluje in usposablja najmanj 40% invalidov od vseh zaposlenih. . Z njim se zavezujemo, da izpolnjujemo zakonske zahteve glede zaposlovanja invalidov, aktivno spodbujamo njihovo vključevanje v delovno okolje ter ustvarjamo prijazno in podporno delovno kulturo za vse zaposlene. Zato kliknite tukaj in izkoristite prednosti, ki vam jih daje nadomestno izpolnjevanje kvot, v kolikor za to izpolnjujete pogoje.

Nazaj na blog

Zadnje novice

Zadnje objavljene novice iz našega bloga. Več novic v rubriki BLOG.

Navdušite svoje deležnike z vrhunsko pripravljenim letnim poročilom
Navdušite svoje deležnike z vrhunsko pripravljenim letnim poročilom

Kreiranje letnega poročila že dolgo ni več samo zakonska obveza, ki ji morajo podjetja zadostiti vsako leto. Je priložnost, ki podjetjem omogoča, da predstavijo svoje pretekle dosežke, učinkovite strategije, ambiciozne cilje in druge aktivnosti vsem deležnikom in partnerjem tako, da v njih vliva novo motivacijo, zaupanje in navdih za prihodnost. Poleg tega pa je letno poročilo tudi orodje, ki posredno pomaga krepiti ugled podjetja in graditi trdne odnose z vso ostalo zainteresirano javnostjo. Preberite več

Ponosno predstavljamo novo talno stojalo za izdelke
Ponosno predstavljamo novo talno stojalo za izdelke

Zagotavljanje inovativnih promocijskih rešitev, ki vam omogočajo učinkovito oglaševanje vaših izdelkov in storitev, je eden izmed glavnih stebrov našega poslanstva v Birografiki BORI. Zato svojo ponudbo nenehno širimo, razvijamo in posodabljamo, ter z njo rešujemo izzive modernega oglaševanja. Preberite več

Z magnetnimi folijami ponesite vaše sporočilo daleč naokrog
Z magnetnimi folijami ponesite vaše sporočilo daleč naokrog

V dobi, kjer nas obkrožajo nenehna vizualna sporočila, je umetnost izstopanja iz množice ključna. Čeprav poznamo nekatera zimzelena komunikacijska orodja, pa lahko z novimi kreativnimi metodami zelo enostavno poskrbimo, da v očeh tako obstoječih kot potencialnih kupcev poskrbite za novo mero navdušenja. Preberite več

Od klika do izdelka

Enostavno do želenega izdelka s spletno trgovino BIROGRAFIKA BORI d.o.o.